пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

У МОН обговорено питання сучасних тенденцій щодо забезпечення права на освіту дітей з особливими потребами

У МОН обговорено питання сучасних тенденцій щодо забезпечення права на освіту дітей з особливими потребами20 квітня 2016 року у Міністерстві освіти і науки України відбулась робоча нарада з питань розвитку загальної середньої освіти, удосконалення законодавчого та нормативно-методичного забезпечення права на освіту дітей з особливими потребами. У нараді взяв участь заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей, працівники відділу освіти дітей з особливими потребами департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН, спеціалісти департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій, які ведуть питання освіти дітей з особливими потребами.
Павло Хобзей зауважив, що основна увага в інклюзивній освіті повинна приділятись дитині. На думку заступника Міністра освіти і науки, треба розробити навчальні програми для дітей з особливими потребами, а також провести роз’яснювальну роботу із вчителями, які безпосередньо займаються із цими дітьми.
Під час наради обговорено шляхи реалізації завдань, визначених Указами Президента України, дорученнями Уряду щодо деінституціалізації навчання та виховання дітей у закладах системи освіти, виконання Плану заходів щодо забезпечення права на освіту дітей з особливими освітніми потребами в загальноосвітньому просторі, затвердженого наказом МОН України від 31.12.2015 № 1436. Особливу увагу приділено питанням оптимізації мережі інтернатних закладів, організаційно-правових засад функціонування спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів та розвитку інклюзивної освіти. Дальше за посиланням:

Немає коментарів:

Дописати коментар