середу, 3 вересня 2014 р.

У США вийшов комікс, де головний герой страждає аутизмом



У США випустили першу в світі серію коміксів, головним героєм якого є людина, що страждає аутизмом, повідомляє NBC News.
Творцями історії є Дейв Кіт і Скай Оуенс. Кіт сподівається, що його книги “допоможуть людям з хворобами аутистичного спектру краще зрозуміти світ навколо них”. “Деякі діти з аутизмом можуть відчувати брак зорових контактів і пропускати візуальні сигнали, що надходять від оточуючих людей. Це добре, що є герой, який схожим на них самих”, – пояснює автор.
Новий персонаж на ім’я Майкл володіє математичним складом розуму і художнім талантом, крім того, він наділений здатністю до емпатії. Як пояснюють творці, “одним з головних умінь героя є вміння розуміти власні емоції”. За їх словами, всі дійові особи в коміксі навмисно намальовані яскраво і виразно, особливу увагу ілюстратори приділили міміці, щоб діти-аутисти могли легко зчитувати соціальні сигнали, що посилаються героями.
Аутизм – психічний розлад, що характеризується вираженим дефіцитом соціальної взаємодії, обмеженими інтересами і повторюваними діями. Схожі стани, при яких відзначаються більш м’які ознаки і симптоми, відносять до розладів аутистичного спектру.

Немає коментарів:

Дописати коментар