четвер, 2 квітня 2015 р.

2 квітня 2015 року, у Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму, у Міністерстві освіти і науки України відбулася зустріч з представниками громадськістю та родинами, що виховують дітей з розладами аутичного спектру.

Змінюватись суспільству потрібно починати сьогодні, щоб завтра соціум став доступним дітям з аутизмом для реалізації їх можливостей. Аутизм - це не вирок, а всього діагноз, своєчасне встановлення якого у поєднанні з психолого-педагогічною та соціальною реабілітацією забезпечує  реалізацію особистісного потенціалу дитини та інтеграцію її в соціум.
Психолого-педагогічна робота з аутичними дітьми це особливий різновид педагогічної діяльності, який потребує спеціальних знань, умінь, навичок, вольових зусиль та креативності у доборі оптимальних прийомів позитивного впливу на дитину.
На сьогодні держава бере на себе зобов’язання забезпечити якісною відповідною освітою всі категорії дітей з особливими потребами, в тому числі дітей з аутизмом, із урахуванням міжнародних норм. Разом з тим, зміст психолого-педагогічної та реабілітаційної роботи з такими дітьми залежить від фінансування, позиції органів освіти, батьків, педагогів та фахово-компетентного застосування в роботі відповідних методів та технологій.
У зустрічі взяли участь радник Міністра освіти і науки Олександр Сич, заступник директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Сергій Дятленко, начальник відділу інклюзивної освіти Тетяна Симоненко, начальник відділу дошкільної освіти МОН Тамара Панасюк, представники громадських організацій "Дитина з майбутнім", Асоціації батьків дітей з аутизмом та батької громадськості. 
Детальніше  за посиланням:
http://www.mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2015/04/02/u-mon-obgovorili-prava-na-osvitu-ditej/