пʼятницю, 9 серпня 2013 р.

Про затвердження заходів щодо впровадження інклюзивного навчання в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах на період до 2015 року Наказ МОН № 1034 від 23.07.13 року




У Міністерстві освіти затвердили заходи щодо впровадження інклюзивного навчання в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах на період до 2015 року. Забезпечення виконання визначених заходів покладене на Департамент загальної середньої та дошкільної освіти, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти, регіональні департаменти та управління освіти і науки. Також департамент загальної середньої та дошкільної освіти МОН узагальнюватиме інформацію про стан виконання затверджених заходів з метою інформування Адміністрації Президента України до 10 вересня щороку, починаючи з 2013 року. З переліком заходів щодо впровадження інклюзивного навчання в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах на період до 2015 року можна ознайомитися у відповідному наказі Міністерства освіти і науки.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
№ 1034 від 23 липня 2013 року
Про затвердження заходів щодо
впровадження інклюзивного навчання
в дошкільних та загальноосвітніх навчальних
закладах на період до 2015 року

На виконання Указів Президента України від 19 травня 2011 року № 588 "Про заходи щодо розв’язання актуальних проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями", від 1 червня 2013 року № 312 "Про додаткові заходи із забезпечення гарантій реалізації прав та законних інтересів дітей", Доручення Президента України "Щодо поліпшення захисту прав та законних інтересів дітей" та рішення колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 01.03.2013 № 302 (протокол 2/3-2) "Про впровадження інклюзивного навчання в загальноосвітніх навчальних закладах: реалії та перспективи" з метою належного матеріально-технічного, навчального та науково-методичного забезпечення інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах наказую:
1. Затвердити заходи щодо впровадження інклюзивного навчання в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах на період до 2015 року, що додаються.
2. Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти (Єресько О. В.), Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (Удод О. А.), Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаментам (управлінням) освіти і науки (молоді та спорту) обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:
2.1. Забезпечити виконання заходів, затверджених цим наказом.
2.2. Подавати департаменту загальної середньої та дошкільної освіти (Єресько О. В.) інформацію про стан їх виконання для узагальнення та інформування Адміністрації Президента України до 10 вересня щороку, починаючи з 2013 року.
3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Заступник Міністра       Б. М. Жебровський